پیچ و رولپلاک نما
علت ریزش سنگ نما
در ادامه این مطلب شاید بخواهید بدانید علت ریزش سنگ نما چیست که ما تلاش میکنیم به طور کامل این موضوع را بررسی کنیم.
استفاده از سیمان خشک در حین کار کردن با سنگ :
سنگ با ملات ماسه و سیمان به سطح دیوار می چسبد. اما کیفیت چسبندگی آ به کیفیت ملات بستگی دارد. ملات باید طوری باشد که از آب و سیمان مناسب استفاده شده باشد و بایستی کم کم خشک شود و آب ملات هم کم کم تبخیر شود.
متاسفانه برخی از سنگ کاران زمانی که می خواهند سنگ را کار بگذارند برای این که سرعت کار را بالا ببرند هنگامی که ملات ریزی پشت سنگ را انجام می دهند ،بخشی از آن را سیمان خشک می ریزند تا آب ملات سریعا خشک شود تا بتوانند رج بعدی سنگ را کارکنند .
اما از این موضوع غافل می شوند که خشک شدن سریع آب باعث می شودسنگ به دیوار خیلی ضغعیف بچسبد.
کار کردن در فصول گرم:
در فصل هایی از سال که هوا بسیار گرم است ، گرما باعث تبخیر آب ملات می شود و چسبندگی خودرا از دست می دهد. در نتیجه برای این که این مشکل به وجود نیاید بایستی سنگ به طور کامل زنجاب شود و ملات در فواصل کوتاه و کم کم ریخته شودو پس از کار سنگ هارا آّگیری کرد تا دوباره بخشی از آب ملات که تبخیر شده برگردد.
کار کردن در فصول سرد:
فصل های سردی که درجه هوا به زیر 5 درجه می رسد ، اصلا نباید سنگ کاری انجام داد چون ملات یخ می زند وموجب عدم چسبندگی ملات می شود. در نتیجه بایستی مرحله سنگ کاری را در طول مدت ساخت و ساز ساختمان جوری تنظیم کرد که در فصل سرد نباشد.
اسکوپ نکردن سنگ :
با در نظرگرفتن این موضوع که در حال حاضر در نمای ساختمان از سنگ های با ابعاد بزرگ استفاده می کنند، حتما می بایست اسکوپ سنگ را به عنوان ماده ای سنگ و ملات را بیشتر درگیرهم می کند و از جداشدن سنگ جلوگیری می کند استفاده کرد.
اسکوپ سنگ به روش های مختلفی انجام می شود.که در ادامه مطلب به آن خواهیم پرداخت. در مواقعی که سنگ اسکوپ نداشته باشد می بایست به پیچ و رولپلاک نما پرداخت.
طراحی نامناسب نما :
بیشترین نقی که مانع از سقوط سنگ می شود طراحی نما است. در نماهایی که سنگهای استفاده شده در آن ابعاد باریک و طول زیاد به عنوان ستون در سینه کفتری و یا طرح رومی هستند، چون عرض سنگ بسیار کم است سنگ را اسکوپ نمی کنند .
این سنگ ها اکثرا به طور برجسته کار میشوند .هنگامی که باد و طوفان و بارندگی به کنار سنگ می خورد باعث جداشدن آن می شود.در طراحی نما بهتر است سنگ ها یا به صورت یک پارچه ابزار بخورند و یا به نحوی به سنگ های مجاور آن گیر کند.
عدم تعبیه بند کشی:
در گذشته به طور معمول به ازای هر رجی که سنگ کاری می کردند یک بند بین آن تعبیه می کردند. این کار مانع از جدا شدن سنگ می شد . بندکشی باعث تحمل بخشی از وزن سنگ روی بند میشود و نیز هنگامی که یک سنگ از نما جدا می شود مانع از آسیب دیدن سنگ های دیگر می شود.
بند کشی مثل یک کف در همه ی سنگ ها می پیچد و مقاومت آن هارا افزایش می دهد. هنگامی که نما به صورت سنتی یعنی با ملات و سیمان کار شده است و بندکشی و اسکوپ ندارد،برای مقاوم سازی حتما باید به پیچ و رولپلاک سنگ نما پرداخت.
نشست ساختمان:
هنگامی که ساختمان به دلایل گوناگونی همچون ساخت وساز در کنار ساختمان ،قرارگیری زمین روی سفره های آب زیر زمینی یا سست بودن خاک نشست پیدا می کند ، باعث جدا شدن سنگ های نما می شود. در اکثر مواقع قبل از این که سنگ ها جدا شوند ترک های بزرگی بر میدارند و امکان ریزش لحظه ای وجود دارد.
قرار گرفتن ساختمان در مجاور خیابان:
ساختمان هایی که مجاور خیابان های اصلی و یا میدان های شهر قرار دارند در معرض رفت و آمد انواع ماشین های سبک و سنگین از کنار ساختمان قرار گرفته اند، لرزش و تنشی که به جهت قرار گیری ساختمان مجاور خیابان به ساختمان وارد می شود هم می تواند نقش مؤثری در جدا شدن سنگ از نما داشته باشد.
بنابراین برای جلوگیری از سقوط سنگ نما ضروری است که اسکوپ سنگ نما را در زمان سنگ کاری نما انجام دادب یا به پیچ و رولپلاک کردن سنگ نما پرداخت.
راپلیست در زمینه های کار در ارتفاع ، نما شویی و نور پردازی نما آماده ارائه خدمات به تمامی ساختمانهای استان تهران و استان البرز میباشد.