سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مراحل رنگ آمیزی نما

مرحله اول رنگ آمیزی نما

در اولین مرحله نمای اقدام به نماشویی نما کنید. و اگر ارتفاع نمای ساختمان کم است با شلینگ نما را آب بگیرید .ولی اگر ارتفاع سطح ساختمان زیاد است با واتر جت این کار را انجام دهید .

اگر نمای ساختمان لکه و یا جرمی داشت میتوانید با یک برس و یا سایش برقی این کار را انجام دهید . توجه کنید
وقتی نما را از بالا تا پایین شستید ،اجازه دهید نما خشک شود در صورتی که نما دارای رنگ قدیمی بود و آن رنگ
پوسته کرده و یا شل است باید از روی نما برداشته شود .

در غیر این حالت بعد از رنگ امیزی نما رنگ قدیمی رنگ جدید را از روی سطح نما برمیدارد و کنده میشود .میتوانید با سند بلاست ،و واتر جت این کار را انجام بدهید نما را مبررسی کنید تا کاملا تمیز و تعمیر شده باشد.و کار را کاملا برای رنگ آمیزی نما آماده کنید رفع برجستگی ها و نظافت نما موجب میشود تا رنگ ها بهتر بچسبد .دچار تبله نشود و در کل رنگ کاری نما یکدست و با چسبندگی خوب باشد .

 

مرحله دوم سمباده زدن آماده کردن سطح نما برای رنگ آمیزی

اگر پنجره ها یا سطوح فلزی به رنگ آمیزی نیاز دارند ، باید در بخش های زنگ زده سمباده زده شود و بتونه کاری بشود تا در پایان ضد زنگ زده شود و برای رنگ آمیزی آماده شود. اینکه ترک ها و درز های پنجره هم باید پر شود و اگر لوله ای ترکیده و آب نشت میکند در نما باید تعمیر و زه کشی قبل از رنگ آمیزی انجام شود .

مرحله سوم رنگ کاری نماها و پر کردن شکاف ها و ترک ها

معمولا در نما هایی که در آن از سیمان استفاده شده به علت فرسوده شدن و با تغییرات آب وهوایی ، نشست ساختمان ،شکافها و ترکهایی به وجود می آید. که قبل از رنگ آمیزی نما باید آن ها را پر کرد .با در نظر گرفتن بافت سیمان خوب است که از مصالح مرغوب یا بتونه استفاده شود.

بهتر است برای سیمان های زبر یا دارای بافت ،از روش تزریق چسب و یا ابزار بند کشی بنایی استفاده شود .در این نماها اگر ازملات مل یا سیمان استفاده بشود حتما باید از از کارتک یا قلمو برای پر کردن شکافه ا استفاده شود باعث پر نشون دادن و بعد از بتونه کاری هم مشخص میشود.

چون بافت سیمانی با استفاده از بتونه پر شده است. برای بالا بردن کیفیت، بهتر است از چسب پلی یورتان بهره گرفته شود .
اما می توان در نما های سیمانی یاگچی از روش های که گفته شده استفاده کرد یعنی پر کردن شکاف های سیمان یا مل با استفاده از قلمو یا کارتک روی نما را بکشیم.

شکافهایی که عرض ان 5 میلیمتر یا کمتر باشد باید با استفاده از کارتک یا ابزار بهتری کمی بازتر شود . تا موادی که قرار است شکاف ها را پر کند به آسانی در بین شکاف جا شود تا پس از رنگ آمیزی سطح دوباره باز نشود و رنگ به خوبی بچسبد.از مواد که خواص کشسانی دارند استفاده شود بهتر است که در صورت نشست ساختمان اگر ترک باز شد .مصالحی که داخل ترک به کار رفته است کش بیاید و از نمایان شدن ترک نما جلوگیری به عمل بیاید .

مرحله چهار رنگ آمیزی نما و اجرای پرایمر

پرایمر جزو مراحل پایانی میباشد که پیش از رنگ آمیزی نما انجام میشود برای هر رنگی که استفاده میشود باید پرایمر مخصوص همان رنگ اجرا بشود .مخصوصا برای رنگ آمیزی کامپوزیت پرایمر مخصوص به خود را دارد که در ادامه مقاله در بخش رنگ آمیزی
کامپوزیت شرح خواهیم داد .

دررنگ های اکرولیک که در نما استفاده میشود پرایمر شیری رنگی که خاصیت شبیه به چسب بتن دارد استفاده میشود .مهم ترین خاصیت های پرایمر که میتوان نام برد محکم کردن سطح زیر کار و ایجاد کردن بستری بهتر برای چسباندن بهتر رنگ به سطح میشود .

و همچنان از ورقه ورقه شدن و تبله کردن رنگ میشود و اکثر مواقع پرایمر را با شیوه قلمو،غلتک،پیستوله اجرا میکنند .چیزی که باید به ان توجه بشود تمام نقاط سطح باید پرایمر خورده باشد حتی یک سانت هم نباید خالی بماند پرایمر اکرولیک بی رنگ میباشد و نمیتوان همه جا را رنگی بکند.

باید توجه کرد که نباید به هیچ وجه از رنگ به عنوان محکم کردن پرایمر و یا افزایش حجم آن استفاده نکنید ،چون خاصیت آن کاهش می یابد.

مرحله پنجم رنگ کاری نما پوشش نهایی

این قسمت آخر عملیات رنگ کاری نمای بیرونی است .شروع به رنگ آمیزی نما می کنیم. رنگ را با استفاده از قلمو،پمپ،باد،غلتکو … روی نمای ساختمان کار می کنیم. اندازه رنگی که مصرف میشود در هر کدام از مراحل گفته شده متفاوت است و همچنین کیفیت کار و پوشش آن هم کمی فرق دارد .

در کل برای انتخاب ابزار رنگ های رنگ آمیزی باید به چند نکته توجه کرد.

1.زمان تحویل کارو یا سرعت اجرای کار 

2.مقرون به صرفه بودن رنگ های مصرفی

3. نوع سطح کار مورد نیاز برای رنگ آمیزی

بایداین موضوع را در نظر گرفت که هنگام استفاده از قلمو حتما حرکت قلمو از راست به چپ و از پایین به بالا است و بالعکس از کشیدن قلمو به صورت مورب خودداری کنید تا پوششمان یکنواخت باشد .زمانی که با غلتک کار می کنیم بایتوجه کرد که رنگ مورد نظر به طور کامل بر روی سطح غلتک پخش شود و نباید رنگ زیادی بر روی سطح ایجاد کنیم.

بعد از اینکه مشخص شد از چه ابزاری برای رنگ کاری استفاده میکنید شروع به رنگ آمیزی سطح نما میکینم رنگ مخصوص نما باید مشخصات عالی داشته باشد و بارنگ های روغنی و پلاستیکی در داخل فضا فرق دارد در اینجا به برخی از ویژگی های رنگ نما نگاهی میندازیم .

اگر تصمیم رنگ آمیزی نمای ساختمان را دارید اول،اقدام به پیچ رولپلاک نما نمایید تا بعدا سنگی از نمای ساختمان جدا نشود تا حادثه آفرین نباشد .